Elsőbbségi szabályt szegett, súlyos sérülést okozott

2019. 07. 11., cs - 14:27
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát, melyet közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt folytatott egy 22 éves nővel szemben.

A nyomozás adatai szerint egy Ford típusú jármű vezetője 2019. február 21-én este Székesfehérváron, a Szedreskerti lakónegyedben közlekedett. A sofőr, haladása során, a Szedreskerti lakónegyed és a Palotai út kereszteződésében, az elsőbbségadásra kötelező közúti jelzőtábla ellenére, megállás és elsőbbségadás nélkül balra kanyarodott, melynek következtében a Palotai úton közlekedő és egyenesen továbbhaladni szándékozó Opel személygépkocsival összeütközött. A baleset során az Opel vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrök a Ford sofőrjét közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban az illetékes ügyészségnek átadták.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életmentés Kecskeméten

A megyeszékhelyen szolgálatot teljesítő járőrök is közreműködtek a férfi életének megmentésében.

 

Ruhákat rabolt

A Kalocsai Rendőrkapitányságon őrizetbe vették a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy fiatal nőt.