Elütötte a kerékpárost

2019. 01. 18., p - 10:35
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A debreceni rendőrök befejezték a baleset vizsgálatát.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 54 éves férfival szemben. A nyomozás adatai szerint a nyírmihálydi lakos az általa vezetett tehergépkocsival közlekedett 2018. október 15-én 17 óra körül,  Nyíradonyban, a Táncsics utcán. A sofőr járműve sebességét nem az út és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg és nekiütközött egy vele azonos irányba közlekedő kerékpárosnak. A baleset következtében a biciklis elesett és súlyos sérüléseket szenvedett.

.,

A balesetek megelőzése érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az esti szürkületben és éjszaka nagyon fontos, hogy járművük megfelelően legyen kivilágítva. Mindig a látási, út, időjárási és forgalmi viszonyoknak megfelelően válasszuk meg sebességünket.Kerékpáron az első és hátsó lámpa mellett, helyezzünk az ülés alá és tegyünk a küllők közé fényvisszaverő prizmát. Az autósok a nem megfelelően megvilágított kerékpárosokat nehezebben, később veszik észre és ennek könnyen lehet baleset az eredménye.  A gyalogosoknak is célszerű változtatni a közlekedési szokásaikon, hiszen a rossz látási viszony között biztonságosabb világosabb öltözetet viselni.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a közlekedési szabályok betartásával, a körültekintőbb és óvatosabb közlekedéssel megelőzhetőek a balesetek!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

48 óra alatt 29

A zéró tolerancia ellenére a Veszprém megyei rendőrök huszonkilenc esetben intézkedtek ittas sofőrökkel szemben.

 

Rendőrkézen a betörő

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói elfogták azt a férfit, aki egy Sajószentpéteri családi házhoz tartozó garázsba tört be.

 

Kicserélt rendszámok

A füzesabonyi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 34 éves besenyőtelki férfit.

 

Holtan találtak rájuk

Tiszafüredi otthonukban holtan találtak egy házaspárt, a haláluk körülményeit a rendőrség vizsgálja.

 

Balesetet okozott

Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát a sárisápi férfi ellen.

 

Illegális migránsok Ásotthalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.