Elütötte a kerékpárost

2019. 01. 18., p - 10:35
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A debreceni rendőrök befejezték a baleset vizsgálatát.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 54 éves férfival szemben. A nyomozás adatai szerint a nyírmihálydi lakos az általa vezetett tehergépkocsival közlekedett 2018. október 15-én 17 óra körül,  Nyíradonyban, a Táncsics utcán. A sofőr járműve sebességét nem az út és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg és nekiütközött egy vele azonos irányba közlekedő kerékpárosnak. A baleset következtében a biciklis elesett és súlyos sérüléseket szenvedett.

.,

A balesetek megelőzése érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az esti szürkületben és éjszaka nagyon fontos, hogy járművük megfelelően legyen kivilágítva. Mindig a látási, út, időjárási és forgalmi viszonyoknak megfelelően válasszuk meg sebességünket.Kerékpáron az első és hátsó lámpa mellett, helyezzünk az ülés alá és tegyünk a küllők közé fényvisszaverő prizmát. Az autósok a nem megfelelően megvilágított kerékpárosokat nehezebben, később veszik észre és ennek könnyen lehet baleset az eredménye.  A gyalogosoknak is célszerű változtatni a közlekedési szokásaikon, hiszen a rossz látási viszony között biztonságosabb világosabb öltözetet viselni.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a közlekedési szabályok betartásával, a körültekintőbb és óvatosabb közlekedéssel megelőzhetőek a balesetek!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Háromból kettőt kerestek

A magyar rendőrök az osztrák hatóságok által körözött motorokat foglaltak le a Kiszombor Közúti Határátkelőhelyen.

 

Vaddisznót lopott

Az egyik salgótarjáni vadásztársaság területén ejtette el a vadat az 50 éves férfi.

 

Halálos balesetet okozott

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a gépkocsivezetőnek az ügyében, aki egy építés alatt álló autópálya-szakaszra hajtott fel gépkocsijával Csehországban, majd balesetet okozott, és ennek következtében a mellette utazó férfi életét vesztette.