Embercsempész és vietnámi migránsok elfogása

2019. 02. 20., sze - 09:17
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az M3-as autópálya Kálmánházi Pihenőhelyén vonták ellenőrzés alá a külföldiekkel Budapest felé tartó járművet.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Autópálya Alosztályának munkatársai az M3-as autópálya Kálmánházi Pihenőhelyén vontak ellenőrzés alá egy cseh honosságú személygépkocsit 2019. február 20-án 0 óra 35 perckor. A gépkocsit egy 27 éves ukrán állampolgárságú férfi vezette, négy utasa, akik az eddigi adatok szerint vietnámi állampolgárok, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök az illegális migránsokat idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra előállították. Az ukrán gépkocsivezetővel szemben, aki a rendelkezésre álló adatok szerint a külföldieknek anyagi haszonszerzés érdekében nyújtott segítséget, embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.