Engedély nélkül vezettek

2021. 10. 21., cs - 07:43
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A tatai és az oroszlányi rendőrök is intézkedtek tegnap olyan sofőrrel szemben, akinek nem volt jogosítványa.

A helyi járőrök Tatán, a Kakas utcában állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit 2021. október 20-án. A sofőr nem tudta átadni az egyenruhásoknak a jogosítványát, mivel azt korábban ittas járművezetés miatt elvették tőle. Az autót vezető 67 éves nyergesújfalui lakossal szemben alkoholszondát alkalmaztak a rendőrök, ami pozitív eredményt jelzett. A férfit előállították a Tatai Rendőrkapitányságra, ahol az ittas járművezetés miatt büntető,- az engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást indítottak ellene. A sofőrt gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítás céljából őrizetbe vették.

Ugyanezen a napon a rendőrök Oroszlányban intézkedtek egy balesetnél, ami a Rákóczi Ferenc úton lévő körforgalomban történt. Megállapították, hogy egy 26 éves férfi Mercedes típusú gépkocsijával közlekedett , amikor hátulról nekiütközött egy előtte, forgalmi okból lassító járműnek. Az elöl haladó gépkocsi további két autót lökött meg az ütközést követően, a balesetben pedig ketten meg is sérültek. Az okozó sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak az egyenruhások, ami negatív lett, de a férfi láthatóan bódító szer hatása alatt volt, amit a kábítószerteszt igazolt. Iratainak ellenőrzésekor az is kiderült, hogy nem rendelkezik jogosítvánnyal. A férfival szemben előállítását követően engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást indítottak, és őrizetbe vették. Emellett a rendőrök vizsgálják, hogy a sofőr elkövette-e a bódult járművezetés bűncselekményt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.

 

Ittas lehetett

Az elmúlt 24 órában a megye útjain közúti balesetben egy személy sérült meg.