Felbőgtek a motorok Héregen

2019. 04. 15., h - 11:43
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Motorosokat ellenőriztek a rendőrök Komárom-Esztergom megyében.

A Tatabányai Rendőrkapitányság járőrei a Tatabányai Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály közúti ellenőreivel közösen 2019. április 14-én délelőtt, a Héreg és Bajna közötti útszakaszon ellenőrizték a motorosokat.

Az általános ellenőrzés kiterjedt a járművek zajszintjének a mérésére is. Akinek nem gyári kialakítású kipufogó hangtompító berendezése volt és az adott járműtípusra vonatkozó típusbizonyítványban foglalt értéket meghaladta a helyszínen mért érték, azok ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek a rendőrök és a járműveket a későbbiekben műszaki vizsgára kötelezik.  

A szakemberek megállapították, hogy a motorok többsége megfelelő műszaki állapotú volt, de az előforduló esetek miatt felhívják a figyelmet, arra, hogy a típusjóváhagyás előírásainak megfelelő kipufogóval és kézifékkarral felszerelt járművekkel vegyenek részt a közúti forgalomban. 

A Tatabányai Városi Balesetmegelőzési Bizottság a balesetek megelőzése érdekében felhívja a motorosok figyelmét, hogy minden esetben kifogástalan műszaki állapotú járművel közlekedjenek, a szezon előtt vizsgáltassák át a járművet, gondoskodjanak a gumiabroncsok és az izzók cseréjéről. Közlekedésük során tartsák be a közlekedési szabályokat, mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek, biztonságos követési távolságot tartva. A motort vezető és utasa is használja a védőfelszereléseket.

„….hogy mindenki hazaérjen!”

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Húsvéti határforgalom Csongrád megyében

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a hazai és szomszédos országok társszerveivel együttműködve felkészült a húsvéti ünnepek miatti jelentős forgalom kezelésére.

 

Több hiba

A személygépkocsi vezetője Kunmadarason elütötte a lányt, majd továbbhajtott. A rendőrök Túrkevén fogták el a gyanúsítottat.

 

8 bűncselekmény

A szolnoki nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki az elmúlt hónapokban közel egy tucatnyi lopást és betörést követett el Szolnokon és környékén.

 

Forgalomterelés a 42-es számú főúton

Megnövekedett a határátlépés és várakozás ideje a román határszakaszon, emiatt a személygépjárművek forgalmának terelésére kell számítani a 42-es számú főúton Hajdú-Bihar megyében.