Felbőgtek a motorok Héregen

2019. 04. 15., h - 11:43
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Motorosokat ellenőriztek a rendőrök Komárom-Esztergom megyében.

A Tatabányai Rendőrkapitányság járőrei a Tatabányai Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály közúti ellenőreivel közösen 2019. április 14-én délelőtt, a Héreg és Bajna közötti útszakaszon ellenőrizték a motorosokat.

Az általános ellenőrzés kiterjedt a járművek zajszintjének a mérésére is. Akinek nem gyári kialakítású kipufogó hangtompító berendezése volt és az adott járműtípusra vonatkozó típusbizonyítványban foglalt értéket meghaladta a helyszínen mért érték, azok ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek a rendőrök és a járműveket a későbbiekben műszaki vizsgára kötelezik.  

A szakemberek megállapították, hogy a motorok többsége megfelelő műszaki állapotú volt, de az előforduló esetek miatt felhívják a figyelmet, arra, hogy a típusjóváhagyás előírásainak megfelelő kipufogóval és kézifékkarral felszerelt járművekkel vegyenek részt a közúti forgalomban. 

A Tatabányai Városi Balesetmegelőzési Bizottság a balesetek megelőzése érdekében felhívja a motorosok figyelmét, hogy minden esetben kifogástalan műszaki állapotú járművel közlekedjenek, a szezon előtt vizsgáltassák át a járművet, gondoskodjanak a gumiabroncsok és az izzók cseréjéről. Közlekedésük során tartsák be a közlekedési szabályokat, mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek, biztonságos követési távolságot tartva. A motort vezető és utasa is használja a védőfelszereléseket.

„….hogy mindenki hazaérjen!”

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egyedül és csapatban

A szolnoki nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki az elmúlt hónapokban több lopást és betörést követett el Szolnokon.

 

Keressük Budai Helénát

A mezőkövesdi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy 15 éves lány eltűnése kapcsán.

 

Körözték

A monori rendőrök elfogtak egy 25 éves férfit, aki ellen öt elfogatóparancs volt érvényben.

 

Családi házba tört be

A salgótarjáni rendőrök rövid időn belül beazonosították és előállították a fiatalkorút.

 

Karja bánta

A Bonyhádi Rendőrkapitányság súlyos egészségromlást eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 38 éves férfival szemben.

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.