Finn módszeres ellenőrzés Hajdúböszörményben

2018. 07. 11., sze - 08:53
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a közlekedési balesetek megelőzése és az ittas vezetők kiszűrése érdekében végeztek ittasság-ellenőrzést a hajdú-bihari városban.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályának munkatársai 2018. július 10-én „Finn módszerrel” ellenőrizték a kapitányság illetékességi területén közlekedő járművezetőket. Az ittasság ellenőrzés keretében a járőrök közel 100 gépjárművezetővel szemben alkalmaztak alkoholszondát, ittasság gyanúja egy járművezetővel szemben merült fel. A sofőrrel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek az egyenruhások.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik – a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett – a közlekedés biztonságának megteremtése. A balesetek számának csökkentése érdekében a megye útjain a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tehervonaton bújtak meg

Bács Kiskun megyénél egy tehervonaton elbújva, jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra két illegális migráns.

 

Külterületeken ellenőriztek

A monori rendőrök által szervezett akcióhoz erdészek, mezőőrök is csatlakoztak, valamint a Készenléti Rendőrség helikoptere is támogatta a földi egységeket.

 

Elgázolták

A 12 éves fiú a tilos jelzés ellenére akart átkelni az úttesten.

 

Ittasan okozott balesetet

Forgalommal szemben hajtott be az egyirányú utcába egy elektromos kerékpáros Esztergomban.