Finn módszeres ellenőrzés Hajdúböszörményben

2018. 09. 13., cs - 14:59
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a közlekedési balesetek megelőzése és az ittas vezetők kiszűrése érdekében ittasság-ellenőrzést végeztek.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2018. szeptember 12-én „Finn módszerrel” ellenőrizték a gépjárművezetőket a kapitányság illetékességi területén. Az ittasság ellenőrzés keretében a járőrök több mint 110 járművezetővel szemben alkalmaztak alkoholszondát, ittasság gyanúja egy sofőrrel szemben merült fel. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavétel céljából a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságra előállították. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Egyéb közlekedési szabálysértés miatt négy sofőrrel szemben intézkedtek az egyenruhások.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik – a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett – a közlekedés biztonságának megteremtése. A balesetek számának csökkentése érdekében a megye útjain a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rablás miatt keressük

A dunaújvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Forgalomterelés a 42-es számú főúton

Megnövekedett a határátlépés és várakozás ideje a román határszakaszon, emiatt a személygépjárművek forgalmának terelésére kell számítani a 42-es számú főúton Hajdú-Bihar megyében.