Fokozott ellenőrzés az M1-es autópályán

2019. 05. 24., p - 13:05
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A több megye rendőreinek részvételével zajló közlekedésrendészeti ellenőrzés célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése.

Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tart a rendőrség az M1-es autópályán 2019. május 24-én 9 órától 15 óráig. Az öt megye, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei által végrehajtott akció elsősorban a 7,5 tonna feletti tehergépkocsik előzési tilalmának ellenőrzésére terjed ki, de az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítanak a leállósávot jogosulatlanul használók és az ittas járművezetők kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatára is. Az ellenőrzésben a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság mellett a Budapesti, a Győr-Moson-Sopron, a Fejér, a Vas, valamint a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai is részt vesznek. Az akciót a Készenléti Rendőrség helikoptereinek légi támogatásával hajtják végre.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedés szabályainak betartása az autópályákon kiemelt jelentőséggel bír. A nagy sebesség mellett bekövetkezett balesetek esetén nagyobb az esély a súlyosabb, akár végzetes sérülések bekövetkezésére, ezért kérjük, hogy minden esetben fokozott óvatossággal, a közlekedési szabályok maradéktalan betartásával közlekedjenek!

„…hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Három afgán férfi próbált meg Tompánál jogellenesen bejutni Magyarország területére.

 

Egyedül és csapatban

A szolnoki nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki az elmúlt hónapokban több lopást és betörést követett el Szolnokon.

 

Keressük Budai Helénát

A mezőkövesdi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy 15 éves lány eltűnése kapcsán.

 

Körözték

A monori rendőrök elfogtak egy 25 éves férfit, aki ellen öt elfogatóparancs volt érvényben.

 

Családi házba tört be

A salgótarjáni rendőrök rövid időn belül beazonosították és előállították a fiatalkorút.