Fokozott ellenőrzés az M1-es autópályán

2019. 05. 24., p - 13:05
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A több megye rendőreinek részvételével zajló közlekedésrendészeti ellenőrzés célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése.

Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tart a rendőrség az M1-es autópályán 2019. május 24-én 9 órától 15 óráig. Az öt megye, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei által végrehajtott akció elsősorban a 7,5 tonna feletti tehergépkocsik előzési tilalmának ellenőrzésére terjed ki, de az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítanak a leállósávot jogosulatlanul használók és az ittas járművezetők kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatára is. Az ellenőrzésben a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság mellett a Budapesti, a Győr-Moson-Sopron, a Fejér, a Vas, valamint a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai is részt vesznek. Az akciót a Készenléti Rendőrség helikoptereinek légi támogatásával hajtják végre.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedés szabályainak betartása az autópályákon kiemelt jelentőséggel bír. A nagy sebesség mellett bekövetkezett balesetek esetén nagyobb az esély a súlyosabb, akár végzetes sérülések bekövetkezésére, ezért kérjük, hogy minden esetben fokozott óvatossággal, a közlekedési szabályok maradéktalan betartásával közlekedjenek!

„…hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő a vonaton

Egy Lőkösházánál belépésre jelentkező nemzetközi gyorsvonaton bújt meg egy szír férfi. A határrendészek megtalálták és előállították.

 

Rosszkor rossz helyen

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet két szekszárdi férfi ellen indítottak, akik egy 27 éves kistormási férfit bántalmaztak azért, mert elment előttük az utcán.

 

Követési távolság

Súlyosan megsérült az a sofőr, aki járművével az előtte haladó kamionnak ütközött az M3-as autópályán.

 

Pozitív szonda

Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett egy férfi Tatabányán.

 

Keressük a rongálót

A keceli rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen beazonosítása érdekében.

 

Ittak és vezettek

A szerencsének köszönhető, hogy nem okozott nagyobb bajt a két ittas járművezető.