Fokozott ellenőrzés az M3-as autópályán

2019. 09. 12., cs - 09:19
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyorsforgalmi út Kálmánházi pihenőhelyén végrehajtott ellenőrzés célja a jogsértést elkövető járművezetők kiszűrése és a közúti balesetek számának csökkentése volt.

Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtott végre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködő hatóságaival az M3-as autópályán 2019. szeptember 11-én. A rendőrök a közlekedőket a Kálmánházi pihenőbe terelték, ahol ittasság-ellenőrzést hajtottak végre, továbbá vizsgálták a gépkocsivezetők és utasaik okmányait, a passzív biztonsági eszközök és a kézben tartott mobiltelefon használatát, a vezetési- és pihenőidő betartását, valamint a járművek műszaki állapotát. Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták.

Az ellenőrzésben részt vettek a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Polgárőrség, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., és a Közúti Gépjármű- Közlekedési Hivatal munkatársai is.

A hatóságok néhány óra alatt több száz járművet ellenőriztek. A rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 10 esetben helyszíni bírságot, és 32 esetben közigazgatási bírságot szabtak ki. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 14 esetben, gyorshajtás miatt 5 esetben, ittas járművezetés miatt 1 esetben, vezetési- és pihenőidő szabályainak megszegése miatt 1 külföldi személy esetében szabtak ki közigazgatási bírságot. További egy fővel szemben járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt kezdeményeztek eljárást.

A demonstratív rendőri jelenlét a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére, valamint a szabályszegők kiszűrésére irányult. Ezzel és a jövőre nézve tervezett hasonló ellenőrzésekkel a rendőrség a közúti balesetek csökkenésének elérését célozza.

Az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve vesznek részt a közúti közlekedésben.

... hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopott, a rendőrség büntetőeljárást indított ellene

Szállásadója széfét feszítette fel egy férfi Gyulán. Több mint egymillió forintot és egy aranygyűrűt vett ki belőle. A nyomozók megtalálták az ékszert, illetve a pénz egy részét és visszaadták a tulajdonosnak.