Folyamatos a gyalogos-átkelőhelyek ellenőrzése Pécsett

2019. 02. 28., cs - 15:57
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elsődleges célja a segítő szándékú figyelemfelhívás és a közlekedési szabályok érvényre juttatása volt.

A rendőrök a balesetek megelőzése érdekében 2019. február 27-én a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a tilos jelzésen áthaladást, valamint a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték Pécsett.

Az ellenőrzések során a rendőrök kilenc esetben tilos jelzés figyelmen kívül hagyása, huszonöt alkalommal pedig biztonsági öv használatának elmulasztása miatt intézkedtek.

Helyszíni bírság kiszabása mellett összesen huszonöt alkalommal döntöttek a rendőrök, ezek közül a legtöbb esetben azért, mert a gépkocsivezető a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nem adott elsőbbséget a gyalogos részére, átlépte a záróvonalat, vagy lejárt a jármű műszaki érvényessége.

Szabálysértési eljárást öt esetben kezdeményeztek, kettőt a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történő áthaladás szabályainak megszegése, kettőt a műszaki érvényesség lejárata, egyet pedig forgalomból kivont járművel történő közlekedés miatt.

A rendőrök összesen tíz esetben alkalmaztak figyelmeztetést, három gyalogossal szemben a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történő áthaladás szabályainak megszegése miatt, öt gépkocsivezetővel szemben a  kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gyalogos részére elsőbbség meg nem adása miatt, kettő gépkocsivezetővel szemben pedig záróvonalon áthaladás miatt.

A gyalogosok a közúti közlekedés legvédtelenebb, legsérülékenyebb résztvevői, ezért fontos, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk, de a KRESZ szabályok betartása részükre is kötelező! A közlekedők a közeljövőben is számíthatnak a megyében hasonló jellegű ellenőrzésekre.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben

A helyi rendőrök elfogták azt a férfit, aki kifosztott egy nőt Jászapátin.

 

Bűnügyi őrizetben

A balassagyarmati rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik becskei ingatlanokból nagy értékű takarékjegyet, laptopot és tabletet tulajdonítottak el.

 

Ittasan vezetett

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.