Folyamatos a megyék közötti együttműködés

2017. 12. 07., cs - 06:50
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Soproni Rendőrkapitányság és a Sárvári Rendőrkapitányság a balesetek elkerülése érdekében, közös ellenőrzés keretében figyelmeztetett a megelőzés fontosságára a 84-es számú főúton.

A 2017. december 6-án, a 84-es számú főútvonalon tartott ellenőrzés egyike azon prevenciós célú akcióknak, amelyek a közlekedési szabályok betartására hívják fel a figyelmet. Vargáné dr. Kovács Veronika r. alezredes, a Sárvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályának vezetője és Kovács Miklós r. alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője sajtónyilvános eseményen emlékeztetett arra, hogy a járművezetők jogkövető magatartása jelentősen csökkenti a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

 A két Rendőrkapitányság illetékességi területén tartott megállításos ellenőrzés során a munkatársak felhívták a gépjárművezetők figyelmét járműveik sebességének helyes megválasztására és a megváltozott időjárási körülményekhez történő alkalmazkodásra. A szakemberek az ittas járművezetők kiszűrése mellett vizsgálták még a járművek műszaki állapotát, valamint a szükséges okmányok meglétét és érvényességét.

A közlekedési balesetek megelőzése érdekében, a téli időszakra vonatkozó, a közlekedés biztonságát elősegítő tanácsok a www.police.hu weboldalon megtalálhatók.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pozitív lett a drogtesztje

A rendőrök elfogtak egy 31 éves mosonmagyaróvári férfit, akinek az autójában és a ruházatában is kábítószergyanús anyagokat találtak.

 

Kerékpáros vesztettet életét

Téglás közelében egy személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy kerékpárost, aki a helyszínen életét vesztette.