Gondatlan sofőr ellen emelhetnek vádat

2019. 04. 24., sze - 07:55
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bajai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, 2018. december 6-án 6 óra körül az 55-ös számú főúton, Baja térségében egy személygépjármű egy motorvonattal ütközött.

A nyomozás adatai szerint az autó az út 106.500-as méterénél lekanyarodott egy szám nélküli mellékútra, amelyet a főúttal párhuzamosan vasúti sínpár keresztezett. Az átjáróra előjelző tábla is figyelmeztetett, ám a Toyotát vezető sofőr úgy hajtott rá a sínekre, hogy a kihelyezett Állj! Elsőbbségadás kötelező! közúti jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget a Pörböly irányába haladó motorvonatnak, ezért összeütköztek. A jármű ezt követően visszasodródott az 55-ös számú útra, és a szalagkorlátnak ütközve állt meg.

A balesetben a beszerzett orvosi iratok szerint a járművet vezető 44 éves férfi könnyebben, míg utasa súlyosan megsérült.

Az eljárás során szabadlábon védekező bajai sofőrt a rendőrök vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség és közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Ügyében a nyomozás vizsgálati szakaszában a Bajai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.

2

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Magánlaksértés és testi sértés

A nyomozók őrizetbe vették azt a három helybélit, akik a gyanú szerint berúgták az egyik kiskunhalasi ingatlan kapuját, majd az udvaron bántalmazták az ott lakó férfit.

 

Megütötte a strand biztonsági őrét

Garázdaság és könnyű testi sértés miatt indult büntetőeljárás egy 38 éves lepsényi lakos ellen, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.