Gondatlan sofőr ellen emelhetnek vádat

2019. 04. 24., sze - 07:55
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bajai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, 2018. december 6-án 6 óra körül az 55-ös számú főúton, Baja térségében egy személygépjármű egy motorvonattal ütközött.

A nyomozás adatai szerint az autó az út 106.500-as méterénél lekanyarodott egy szám nélküli mellékútra, amelyet a főúttal párhuzamosan vasúti sínpár keresztezett. Az átjáróra előjelző tábla is figyelmeztetett, ám a Toyotát vezető sofőr úgy hajtott rá a sínekre, hogy a kihelyezett Állj! Elsőbbségadás kötelező! közúti jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget a Pörböly irányába haladó motorvonatnak, ezért összeütköztek. A jármű ezt követően visszasodródott az 55-ös számú útra, és a szalagkorlátnak ütközve állt meg.

A balesetben a beszerzett orvosi iratok szerint a járművet vezető 44 éves férfi könnyebben, míg utasa súlyosan megsérült.

Az eljárás során szabadlábon védekező bajai sofőrt a rendőrök vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség és közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Ügyében a nyomozás vizsgálati szakaszában a Bajai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.

2

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.