Gondatlan volt, balesetet okozott

2019. 05. 27., h - 07:35
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kecskeméti Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

 

Kecskemét külterületén, a 44-es számú főúton – Nyárlőrinc felől a megyeszékhely irányába – közlekedett 2018. december 10-én 7 óra 25 perckor egy 51 éves férfi egy Toyotával. A nyomozás adatai szerint a sofőr későn vette észre az előtte forgalmi okból fékező tehergépjárművet, ezért az út 8.590-es méterénél hátulról nekiütközött.  A személyautó 44 éves utasa – az orvosszakértői vélemény szerint – súlyos sérülést szenvedett.

A karambol során súlyosan megsérült a gépkocsit vezető békéscsabai lakos is, aki elmondta, hogy a biztonsági öve menet közben nem volt bekapcsolva. Őt a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatta.

Az eljárás során szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

 

A biztonsági övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, tehát jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg. Tegyen a saját biztonságáért, használjon biztonsági övet!

                                                        ... hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nemzetközi lőverseny Lengyelországban

A borsodi rendőrök jó eredményekkel tértek haza a Kárpátok Eurorégió Egyenruhás Szolgálatainak „XIII. Lupkówi Puska 2019” elnevezésű nemzetközi lőversenyéről.

 

Egyedül és csapatban

A szolnoki nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki az elmúlt hónapokban több lopást és betörést követett el Szolnokon.

 

Keressük Budai Helénát

A mezőkövesdi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy 15 éves lány eltűnése kapcsán.

 

Körözték

A monori rendőrök elfogtak egy 25 éves férfit, aki ellen öt elfogatóparancs volt érvényben.

 

Családi házba tört be

A salgótarjáni rendőrök rövid időn belül beazonosították és előállították a fiatalkorút.