Gondatlan volt, balesetet okozott

2019. 05. 27., h - 07:35
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kecskeméti Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

 

Kecskemét külterületén, a 44-es számú főúton – Nyárlőrinc felől a megyeszékhely irányába – közlekedett 2018. december 10-én 7 óra 25 perckor egy 51 éves férfi egy Toyotával. A nyomozás adatai szerint a sofőr későn vette észre az előtte forgalmi okból fékező tehergépjárművet, ezért az út 8.590-es méterénél hátulról nekiütközött.  A személyautó 44 éves utasa – az orvosszakértői vélemény szerint – súlyos sérülést szenvedett.

A karambol során súlyosan megsérült a gépkocsit vezető békéscsabai lakos is, aki elmondta, hogy a biztonsági öve menet közben nem volt bekapcsolva. Őt a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatta.

Az eljárás során szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

 

A biztonsági övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, tehát jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg. Tegyen a saját biztonságáért, használjon biztonsági övet!

                                                        ... hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rosszkor rossz helyen

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet két szekszárdi férfi ellen indítottak, akik egy 27 éves kistormási férfit bántalmaztak azért, mert elment előttük az utcán.

 

Követési távolság

Súlyosan megsérült az a sofőr, aki járművével az előtte haladó kamionnak ütközött az M3-as autópályán.

 

Pozitív szonda

Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett egy férfi Tatabányán.

 

Keressük a rongálót

A keceli rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen beazonosítása érdekében.

 

Ittak és vezettek

A szerencsének köszönhető, hogy nem okozott nagyobb bajt a két ittas járművezető.

 

Épületek felrobbantásával fenyegetőzött

Bosszúból hívta fel a 112 segélyhívó számát és két épület felrobbantásával is fenyegetőzött az a 63 éves férfi, akit az újpesti rendőrök egy hegyvidéki lakásban fogtak el.