Hatból kettő

2019. 02. 11., h - 13:15
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában a Veszprém megyei rendőrök hat ittas járművezetővel szemben intézkedtek, közülük kettő balesetet okozott.

Veszprémben, az Almádi úton közlekedett egy 19 éves fiatal az általa vezetett Ford gyártmányú személygépkocsival 2019. február 10-én 1 óra 34 perc körül, mikor haladása során nekiütközött az út jobb oldalán várakozó autó visszapillantó tükrének. A balesetben személyi sérülés nem történt.

baleset

Nem sokkal később, 2 óra 58 perckor szintén Veszprém belvárosában, a Pajta utcában haladt egy 26 éves férfi Chevrolet típusú személyautóval. Közlekedése során a Pajta utca végén található kereszteződéshez érve a fékezése ellenére nem tudott megállni az úton a gépkocsival, és átcsúszva az Aranyoskút utca úttestén egy ház előtt lévő kerítésnek ütközött. A baleset következtében a járművezető és annak egyik utasa könnyű sérüléseket szenvedett.

baleset

Mindkét balesetnél felmerült a gyanú a rendőri igazoltatás során, hogy a gépkocsik sofőrjei szeszes italt fogyasztottak a vezetés megkezdése előtt. A két férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség miatt büntetőeljárást indítottak a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai.

A fenti eseteken túl további négy olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Veszprém megyei járőrök az elmúlt 24 órában, akik ittasan vezettek a gyanú szerint.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A szeszes ital és a bódító szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat ezáltal kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam