Ittasan, jogosítvány nélkül ült a volán mögé

2021. 09. 15., sze - 09:14
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A debreceni rendőrök szabálysértési őrizetbe vették a 26 éves férfit.

A körzeti megbízottak Debrecenben, az István úton láttak el szolgálatot 2021. szeptember 13-án 12 óra körül, amikor megállítottak egy személyautót. Az egyenruhások a 26 éves helyi lakossal szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket jelzett. Az ellenőrzés során kiderült az is, hogy a férfinek soha nem volt jogosítványa. A rendőrök a jármű vezetőjét előállították, majd – engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt – őrizetbe vették.

Vele szemben a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
  • A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tálcával vitte volna az ékszert

A hódmezővásárhelyi rendőrök elfogtak egy helybéli férfit, aki több tálca arany ékszert kísérelt meg ellopni egy helyi ékszerüzletből, csaknem 1 millió forint értékben.

 

16 éve jogsi nélkül, most bíróság elé állt

A szekszárdi férfi vezetői engedélyét még 2004-ben vették el jogerősen ittas járművezetés miatt. Azóta is rendszeresen vezetett. A rendőrök sokadjára fogták el, ezúttal őrizetbe vették, és bíróság elé állították.