Ittasan okozott balesetet

2020. 11. 22., v - 08:31
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A mátészalkai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 65 éves ópályi lakos ellen. A férfi 2020. április 11-én személygépkocsival közlekedett Mátészalkán, amikor az egyik bevásárló üzlet parkolójában anyagi káros közlekedési balesetet okozott, majd a helyszínről elhajtott. A bejelentést követően a rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek melynek köszönhetően rövid időn belül azonosították a balesetet okozó gépjármű vezetőjét, akit otthonában intézkedés alá vontak. A rendőrök a férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket jelzett, ezért őt további mintavételre előállították. A beszerzett igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján a járművezető szervezetében bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol-koncentráció volt. A rendőrök a férfit 2020. május 13-án gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a vallomásában elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Mátészalkai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kereskedtek az új pszichoaktív anyaggal

A hónapokig tartó nyomozás eredményeként a Komárom-Esztergom megyei rendőrök hat főt hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozók a kutatások során új pszichoaktív anyagot, műszaki cikkeket és készpénzt foglaltak le.

 

Kerékpárt loptak, keressük őket

A szentesi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik két férfi azonosításában, akik egy kerékpárt tulajdonítottak el Szentes belvárosában.