Jelentős túlsúllyal közlekedett az M3-as autópályán

2021. 11. 27., szo - 08:59
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A szabolcsi rendőrök újabb szerelvényt szűrtek ki a forgalomból.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Autópálya Alosztályának munkatársai vontak intézkedés alá 2021. november 26-án az M3-as autópálya szabolcs megyei szakaszán egy moldáv honosságú kisbuszt, ami a hozzá kapcsolt utánfutón egy kisteherautót szállított. A rendőrök az ellenőrzés alatt megállapították, hogy a tehergépkocsi nem volt menetíró készülékkel felszerelve, a járműszerelvény súlya jelentősen meghaladta a megengedett legnagyobb össztömeget, valamint azt, hogy a járművezető nem rendelkezett nemzetközi áruszállítási engedéllyel. A rendőrök a balesetveszélyes járműszerelvény további közlekedését megakadályozták és a 46 éves moldáv állampolgárságú férfival szemben 2.500.000 forint bírságot szabtak ki.

A rendőrség a közúti balesetek megelőzése érdekében minden megtesz annak érdekében, hogy kiszűrje a forgalomból a balesetveszélyes gépjárműveket, járműszerelvényeket. Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a közúti balesetek megelőzése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be.

 … hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 32 éves magyar sofőr ellen, aki négy külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.