Jó ötletnek tűnt a kocsikázás, baleset lett a vége

2021. 09. 13., h - 08:26
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított otthonában italozott, majd átment az egyik rokonához 2021. március 6-án 20 óra 30 perc körül. A 25 éves férfi az ismerősével együtt autóba ült és elindult kocsikázni, de útjuk nem tartott sokáig. Miután az 54 éves társa átadta a volánt, a fiú nem sokkal később nekihajtott egy fatuskónak.

A helyszínre érkező járőrök alkoholszondát alkalmaztak a sofőrökkel szemben, ami a fiatalabb férfinél pozitív értéket jelzett, továbbá kiderült az is, hogy egyiküknek sincs jogosítványa. A nyomozók a két pocsaji lakost gyanúsítottként kihallgatták, amely során mindketten beismerő vallomást tettek. A rendőrök a 25 éves férfivel szemben járművezetés ittas állapotban vétség, míg társával szemben járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak eljárást.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tálcával vitte volna az ékszert

A hódmezővásárhelyi rendőrök elfogtak egy helybéli férfit, aki több tálca arany ékszert kísérelt meg ellopni egy helyi ékszerüzletből, csaknem 1 millió forint értékben.

 

16 éve jogsi nélkül, most bíróság elé állt

A szekszárdi férfi vezetői engedélyét még 2004-ben vették el jogerősen ittas járművezetés miatt. Azóta is rendszeresen vezetett. A rendőrök sokadjára fogták el, ezúttal őrizetbe vették, és bíróság elé állították.