Kerékpáros emléktúra

2019. 11. 26., k - 13:31
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A pápai rendőrök rendhagyó módon emlékeztek meg a közlekedési balesetek áldozatairól.

A közlekedési balesetek áldozatainak világnapja alkalmából 2019. november 24-én 16 órától kerékpáros túrával egybekötött megemlékezést tartott a Pápai Rendőrkapitányág. A Látni és látszani 2019 elnevezésű kampány keretén belül az indulás előtt a szervezők ellenőrizték a kerékpárok kötelező felszereltségét, és a biztonságos közlekedés érdekében küllőprizmákkal, kerékpáros lámpával és csengővel látták el a tartozékok nélküli kétkerekűket. A szervezők láthatósági mellényt is biztosítottak a megjelenteknek. 

A túrára érkezőket dr. Varga Balázs rendőr alezredes, közlekedésrendészeti osztályvezető köszöntötte, majd elindult a menet a város kerékpárútjain. Félúton a rendőrök meleg teával várták a résztvevőket, és a pihenő alatt egy közlekedésbiztonsági ajándékcsomagot is kisorsoltak a biciklisek között.

Az emléktúra az Alsóvárosi temetőben ért véget, ahol a katolikus, a református és az evangélikus egyház képviselői is megemlékeztek a közúti balesetek áldozatairól, a jelenlévők pedig mécseseket gyújtottak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pest MRFK – 2019

Az előző évben elvégzett, és az idei esztendőre kitűzött rendőri feladatokról tartott számvetést Pest megye rendőrfőkapitánya.