Két jogosítvány is ugrott ittas vezetés miatt

2021. 11. 25., cs - 12:24
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Két sofőr is ittasan okozott balesetet Debrecen illetékességi területén. A rendőrök bevonták a vezetői engedélyüket és büntetőeljárást indítottak ellenük.

Egy 36 éves férfi közlekedett személyautójával Hajdúsámsonban 2021. november 24-én 15 óra körül. A sofőr túl gyorsan hajtott, ezért elvesztette az uralmát a jármű irányítása felett és egy családi ház kerítésének csapódott. A balesetben senki nem sérült meg, azonban a járművezetőjével szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

kép

Nem sokkal később, 18 óra körül újabb balesetről érkezett bejelentés, ezúttal Debrecenben, a Létai úton ütközött össze két autó. A helyszínelők hamar megállapították, hogy a Ford típusú személyautó áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol érintőlegesen nekiütközött egy szabályosan közlekedő Porsche terepjárónak. A Ford vezetőjénél az alkoholszonda jelzett. A 49 éves férfi is úgy ült a volán mögé, hogy előtte alkoholt fogyasztott.

kép

A rendőrök mindkét sofőr vezetői engedélyét még a helyszínen elvették, ittas járművezetés miatt pedig büntetőeljárást indítottak velük szemben.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

 …hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bolgár embercsempész rendőrkézen

A Tolna megyei rendőrök az M6-os autópálya Paksi pihenőjében fogták el a férfit, aki egy napelemkollektornak is nekihajtott, miközben menekült a rendőrök elöl.

 

Nyitás előtt ment a fagyizóba

Betörte a fagyizó üvegét ahonnan elvitte a pénzkazettát, majd nem sokkal később egy ház ablakát törte be, hogy elbújjon a rendőrök elől.