Kivilágítatlanul és ittasan az út közepén

2019. 09. 12., cs - 14:45
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Elsodort egy kerékpáros férfit egy személyautó Szeghalom külterületén. A biciklis férfi sötét ruhában, láthatósági eszközök nélkül közlekedett a sötétben.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2019. szeptember 11-én 21 óra után néhány perccel, Szeghalom külterületén. Egy személygépkocsi vezetője a 47-es számú főúton, Szeghalom felől Csökmő irányába tartott, amikor észlelte, hogy előtte a felezővonal mellett egy sötét ruhás férfi kerékpározik. Azért, hogy elkerülje az ütközést, jobbra kormányozta a kocsit, de a visszapillantó tükör elsodorta a biciklist, aki elesett és könnyű sérülést szenvedett. Az autó a baleset után az út melletti füves területen állt meg. A helyszínelés során kiderült, hogy a kerékpáros nem viselt láthatósági mellényt, és a biciklijét sem szerelte fel semmilyen láthatóságot segítő eszközzel. Emellett a helyszíni légalkoholmérés ittasságot állapított meg nála, amit a későbbi orvosi vizsgálat is igazolt.

A történtek kapcsán a rendőrség kéri a közlekedőket, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet a láthatóságra. Éjszaka és korlátozott látási viszony között a gyalogosok és a kerékpárosok számára a láthatósági mellény viselése lakott területen kívül kötelező. Szintén fel kell szerelni a biciklit első és hátsó világítással, és legalább az első keréken lennie kell két darab, egy tengelyen elhelyezett küllőprizmának.

…hogy mindenki hazaérjen!

Az alábbi kisfilm szemléletesen mutatja be azt, hogy mekkora jelentősége van a láthatóságnak a balesetek elkerülése érdekében:

Kapcsolódó tartalom: Lásson és látszódjon!

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök nyolc főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, hét fő bejutását pedig megakadályozták.