Körözték a sofőrt, aki ittasan vezetett

2019. 02. 11., h - 11:40
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun megyei rendőrök szabálysértési és büntetőeljárást is indítottak a 30 éves kecskeméti férfivel szemben.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai 2019. február 9-én 15 óra 30 perckor Kecskeméten, a Halasi úton intézkedés alá vontak egy helyi lakost, aki egy ismerőse Mazdáját vezette.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy a sofőr érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik, illetve a vezetéstől két hatóság is jogerősen eltiltotta. Adatai ellenőrzése során arra is fény derült, hogy J. Zoltánt a megyeszékhelyi rendőrkapitányság körözi, mivel 34 nap szabálysértési elzárásra ítélték. A 30 éves férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, így őt előállították.  

A jármű iratainak átvizsgálása során a járőrszolgálat munkatársai megállapították, hogy az illetékes közigazgatási hivatal a forgalomból ideiglenesen kivonta az autót, mivel érvényes műszaki engedéllyel és kötelező biztosítással nem rendelkezett. Az autó hatósági jelzéseit a helyszínen elvették.

A férfivel szemben több szabálysértés miatt indult eljárás, illetve ittas vezetés vétség elkövetésének gyanúja miatt a büntetőjogi felelősségét is vizsgálják.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Idős férfit rabolt ki

A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy helybélit, aki a gyanú szerint meg is akarta rúgni azt a 75 éves férfit, akitől erőszakkal vette el a táskáját.

 

Vámáru helyett illegális migráns

Embercsempészés miatt indult eljárás egy osztrák férfi ellen, aki egy török állampolgárt próbált meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

 

Pénztárcát lopott

A mosonmagyaróvári rendőrök rövid időn belül elfogták a férfit, aki kihallgatása során további bűncselekmény elkövetését is beismerte.