Körözték a sofőrt, aki ittasan vezetett

2019. 02. 11., h - 11:40
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun megyei rendőrök szabálysértési és büntetőeljárást is indítottak a 30 éves kecskeméti férfivel szemben.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai 2019. február 9-én 15 óra 30 perckor Kecskeméten, a Halasi úton intézkedés alá vontak egy helyi lakost, aki egy ismerőse Mazdáját vezette.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy a sofőr érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik, illetve a vezetéstől két hatóság is jogerősen eltiltotta. Adatai ellenőrzése során arra is fény derült, hogy J. Zoltánt a megyeszékhelyi rendőrkapitányság körözi, mivel 34 nap szabálysértési elzárásra ítélték. A 30 éves férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, így őt előállították.  

A jármű iratainak átvizsgálása során a járőrszolgálat munkatársai megállapították, hogy az illetékes közigazgatási hivatal a forgalomból ideiglenesen kivonta az autót, mivel érvényes műszaki engedéllyel és kötelező biztosítással nem rendelkezett. Az autó hatósági jelzéseit a helyszínen elvették.

A férfivel szemben több szabálysértés miatt indult eljárás, illetve ittas vezetés vétség elkövetésének gyanúja miatt a büntetőjogi felelősségét is vizsgálják.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Csalás miatt keressük

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága a lakosság segítségét kérik az ismeretlen nő azonosításához.

 

Betört – elfogták

A kiskunhalasi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottja bemászott egy tanya udvarába, és onnan szerszámokat vitt el.

 

Rablás egy bevásárlóközpontban

A rendőrök öt órán belül elfogták azt a férfit, aki egy miskolci üzletből fizetés nélkül akart parfümöket kivinni, majd a tetten ért tolvaj nekiment a biztonsági őrnek.

 

Beszámolt a főkapitány

Dr. Vereckei Csaba, r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány 2019. április 25-én számolt be a megyei közgyűlés előtt Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2018. évi közbiztonsági, bűnügyi helyzetének alakulásáról.