Közlekedési ellenőrzés Veszprém megyében

2019. 02. 08., p - 11:13
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Elsősorban a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték a rendőrök.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében és irányításával 2019. február 6-án a rendőrök közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a Pápai Rendőrkapitányság és a Tapolcai Rendőrkapitányság illetékességi területein a közlekedésbiztonság javítása, valamint a közúti közlekedési balesetek megelőzése, azok súlyosságának csökkentése érdekében. A kontroll célja elsődlegesen a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, motorkerékpár bukósisak) használatának ellenőrzése, valamint az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése volt.

A rendőrök emellett ellenőrizték a járművezetésre jogosító okmányok meglétét, érvényességét, vizsgálták a járművek műszaki állapotát.

Közel hatvan esetben biztonsági öv használatának elmulasztása miatt szabtak ki közigazgatási bírságot a rendőrök. Huszonkilenc esetben szabálysértés elkövetése miatt helyszíni bírság kiszabása mellett döntöttek, melynek többsége mobiltelefon használat szabályainak megsértése miatt történt. Három szabálysértési eljárást kezdeményeztek, egyet engedély nélküli vezetés, kettőt lejárt műszaki érvényesség miatt. Ittas járművezetés miatt egy személyt fogtak el, ellene büntetőeljárás indult.

A kisebb súlyú - közlekedésbiztonságra csekély veszélyt jelentő - közlekedési szabálysértések esetén a rendőrök a szóbeli figyelmeztetés mellett döntöttek.

A rendőrség célja nem a bírságok kiszabása, hanem az életveszélyes helyzetek és balesetek megelőzése, a szabályszegők közlekedésből való kiszűrése. Kérjük a járművezetőket, hogy minden esetben tartsák be a szabályokat! 

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Autókat tört fel, elfogták

A veszprémi rendőrök negyedórán belül elfogták azt az ózdi férfit, aki két parkoló gépkocsiból is lopni akart.

 

Rendőr segített a férfin

Egy debreceni járőr kezdte meg az újraélesztését annak a férfinak, aki a vasútállomáson lett rosszul.

 

Az elsőbbségadás fontossága

Az elsőbbség meg nem adása miatt a hosszú hétvégén történt balesetben hárman súlyosan, ketten könnyebben sérültek meg.