Közúti kontroll Tiszavasváriban

2017. 11. 14., k - 06:51
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök közel 200 járművezetőt ellenőriztek, négyen ittasnak bizonyultak.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban. 

A rendőrök a polgárőrökkel közösen közel 200 járművezetővel szemben végeztek lég-alkoholmérést, ami négy járművezető esetében jelzett ittasságot. Az alkoholtól befolyásolt állapotban vezető sofőrök közül kettővel szemben a vezetői engedélyük helyszíni elvétele mellett járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt indult büntetőeljárás, míg a másik két járművezetőnek, az ittasság csekély foka miatt a rendőrök a helyszínen közigazgatási pénzbírságot szabtak ki.   

A közlekedési baleseteket előidéző okok között előkelő helyen szerepel az ittas járművezetés, ezért a rendőrök fokozottan ellenőrzik a járművezetőket. A közúti közlekedésben résztvevők a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre az egész megye területén. A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az, aki ittas állapotban ül a volán mögé nem csak a saját, hanem utasai és a közúti közlekedés más résztvevői testi épségét, életét is jelentős veszélynek teszi ki!

Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy a megváltozott időjárás következtében fokozott baleseti kockázatot jelent, ha a járművezetők nem a látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekednek. A biztonságos közlekedés érdekében elengedhetetlen a járművek téli üzemmódra történő felkészítése, valamint a járművezetők részéről az óvatos, körültekintő (nagyobb követési távolság tartása, a sebesség helyes megválasztása) vezetés.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pozitív lett a drogtesztje

A rendőrök elfogtak egy 31 éves mosonmagyaróvári férfit, akinek az autójában és a ruházatában is kábítószergyanús anyagokat találtak.

 

Kerékpáros vesztettet életét

Téglás közelében egy személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy kerékpárost, aki a helyszínen életét vesztette.