Légtérből koordinált közlekedésrendészeti akció

2018. 07. 11., sze - 15:07
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán folytatódott a közlekedésrendészeti akció.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály, a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály, a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály és a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály állománya, a Készenléti Rendőrség által biztosított rendőrségi helikopter igénybevételével 2018. július 10-én 11 órától 15 óráig ismét közlekedésrendészeti akciót tartott az M5-ös autópályán a baleseti helyzet javítása érdekében. Az ellenőrzésben résztvevő 6 motoros rendőr és 11 gépkocsizó rendőr tevékenységét az Autópálya Alosztály megbízott vezetője a légtérből is irányította.

Az akció során 19 külföldi sofőrrel szemben nehéz tehergépjárművel történt szabálytalan előzés, 1 magyar sofőrrel szemben követési távolság be nem tartása miatt került sor helyszíni bírság kiszabására. Továbbá 1 fővel szemben szabálysértési feljelentéssel éltek nehéz tehergépjárművel történő szabálytalan előzés miatt. Ezek közül a szolgálati helikopterben végzett megfigyelés, valamint a légi járműben helyet foglaló parancsnok utasítása alapján 12 nehéz tehergépjárművel elkövetett szabálytalan előzést szankcionáltak a földi egységek.

Elsősorban a külföldi jogsértőkkel szembeni hatékonyabb fellépés érdekében a rendőrök 6 db POS terminál alkalmazásával biztosították a bírság helyszíni megfizetésének lehetőségét. Erre az akció során 9 esetben került sor.

Az ellenőrzés keretein belül, a szabályszegések visszaszorítása érdekében az intézkedő rendőrök egy esetben szabálysértési hatóság elé állítást alkalmaztak és gyorsított eljárást folytattak le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nagyértékű autót lopott, elfogták

A Pest megyei és a budapesti rendőrök összehangolt intézkedése nyomán, Budapesten fogtak el egy férfit, aki a gyanú szerint szerdán este Törökbálintról lopott el egy Mercedes személygépkocsit.

 

Vonaton rabolt

Az abonyi rendőrök egy órán belül elfogták azt a szolnoki férfit, aki megfenyegetett, majd kirabolt egy lányt.

 

Nyílt nap a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban

A Magyar Rendőrség a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keres, akik a rendőri szolgálatot választanák hivatásuknak, ezen lehetőség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is adott.

 

Csalás miatt keressük

A törökszentmiklósi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a férfi azonosításához.