Légtérből koordinált közlekedésrendészeti akció

2018. 07. 11., sze - 15:07
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán folytatódott a közlekedésrendészeti akció.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály, a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály, a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály és a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály állománya, a Készenléti Rendőrség által biztosított rendőrségi helikopter igénybevételével 2018. július 10-én 11 órától 15 óráig ismét közlekedésrendészeti akciót tartott az M5-ös autópályán a baleseti helyzet javítása érdekében. Az ellenőrzésben résztvevő 6 motoros rendőr és 11 gépkocsizó rendőr tevékenységét az Autópálya Alosztály megbízott vezetője a légtérből is irányította.

Az akció során 19 külföldi sofőrrel szemben nehéz tehergépjárművel történt szabálytalan előzés, 1 magyar sofőrrel szemben követési távolság be nem tartása miatt került sor helyszíni bírság kiszabására. Továbbá 1 fővel szemben szabálysértési feljelentéssel éltek nehéz tehergépjárművel történő szabálytalan előzés miatt. Ezek közül a szolgálati helikopterben végzett megfigyelés, valamint a légi járműben helyet foglaló parancsnok utasítása alapján 12 nehéz tehergépjárművel elkövetett szabálytalan előzést szankcionáltak a földi egységek.

Elsősorban a külföldi jogsértőkkel szembeni hatékonyabb fellépés érdekében a rendőrök 6 db POS terminál alkalmazásával biztosították a bírság helyszíni megfizetésének lehetőségét. Erre az akció során 9 esetben került sor.

Az ellenőrzés keretein belül, a szabályszegések visszaszorítása érdekében az intézkedő rendőrök egy esetben szabálysértési hatóság elé állítást alkalmaztak és gyorsított eljárást folytattak le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lengyel kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.