Lezárt akta: árokba borult a traktor

2018. 03. 04., v - 09:07
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelést javasolnak a kecskeméti rendőrök.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya nyomozást folytatott járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt egy 23 éves helyi lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2017. december 21-én 22 óra körül Ballószög lakott területén belül, a Bem utcában közlekedett a Dózsa György utca irányába egy Belorusz gyártmányú lassú járművel. Haladása során nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, áttért a szemközti forgalmi sávba, majd árokba hajtott és felborult.

A traktorban utazott egy 24 éves kecskeméti férfi is, aki a baleset következtében az orvosi szakvélemény alapján könnyű sérülést szenvedett.

A rendőri intézkedés során a sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, amit a vele szemben alkalmazott légalkoholmérő készülék pozitív értéke is alátámasztott, így őt gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfi az ittas vezetés vétségén túl szabálysértést is elkövetett, mivel utasát úgy szállította, hogy a járműben csupán egy személy ülhetett volna.

 

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészségnek küldték meg vádemelési javaslattal.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Múzeumi Mozi

A Rendőrmúzeum (1087 Budapest, Mosonyi utca 5.) 2019. március 20-án 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Múzeumi Mozi” című programsorozat következő filmvetítésére: