Mindent vitt

2020. 08. 14., p - 12:05
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök azonosították, és elfogták azt a szendrői férfit, aki ittasan anyagi káros közlekedési balesetet szenvedett, majd hátrahagyta autóját, amellyel egy sor szabálysértést is elkövetett.

Az Edelényi Rendőrkapitányság járőrei 2020. augusztus 13-án hajnali 2 óra után Szendrő belterületén egy balesetet szenvedett autóra lettek figyelmesek az egyik utcában. A gépjármű sofőrjét azonban nem találták a helyszínen. A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a rendőrök azonosították a gépjármű 19 éves sofőrjét. A férfinél alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, így feltehetően ittasságából kifolyólag kormányozta autóját az árokba. A fiatalembert a rendőrök vér és vizeletvizsgálatra előállították, és vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek.

A rendőrök azonban a gépjárművel szemben is számos szabálysértést felfedeztek, így emiatt a hatóság még aznap meghozott elsőfokú határozatában a szabálysértőt 12 hónapra eltiltotta a járművezetéstől, és 170.000 forint pénzbírsággal sújtotta.

Az elkövetett szabálysértések az alábbiak voltak:

  • a sofőr soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel,
  • a járművet az okmányiroda a forgalomból kivonta (nem rendelkezett rendszámtáblával és érvényes forgalmi engedéllyel sem),
  • a jármű a jogszabályban meghatározott műszaki feltételeknek nem felelt meg, - többek között - mivel az első szélvédője hiányzott,
  • a sofőr a gépjárművet megvásárolta, azonban a 15 napon belüli átíratási kötelezettségének nem tett eleget.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazza az azonnali intézkedés, és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

„… hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.