Nem adott elsőbbséget

2018. 07. 23., h - 11:17
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság befejezte a baleset vizsgálatát és az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy tiszadobi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint a 38 éves férfi 2018. május 13-án 18 óra 15 perckor az általa vezetett személygépkocsival közlekedett Tiszagyulaházán, a Petőfi utcán, a Tisza-gát felől. A sofőr a Petőfi utca és Kossuth utca kereszteződésében balra kanyarodott, miközben az „Elsőbbségadás kötelező!” közúti közlekedési jelzőtábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a jobbról érkező személygépkocsinak, amellyel összeütközött. A balesetben a férfi súlyos sérülést szenvedett.

A baleset vizsgálati szakaszában a Hajdúnánási Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.