Nem adott elsőbbséget a szolgálati gépjárműnek

2019. 12. 06., p - 14:33
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Miskolci Rendőrkapitányság öt hónapra eltiltotta a járművezetéstől, és pénzbírsággal is sújtotta azt a polgári sofőrt, aki Miskolc belvárosában nem adott elsőbbséget közlekedése során a védett útvonalon közlekedő rendőrségi szolgálati gépjárműnek.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei 2019. december 2-án 22 óra 50 perckor közlekedtek szolgálati gépjárművükkel Miskolc belvárosában, amikor a védett útvonalon haladva egy férfi közlekedése során figyelmen kívül hagyta az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblát. Az ütközés elkerülése érdekében a rendőrök autójukkal hirtelen fékezésre kényszerültek.

A tetten ért 22 éves polgári sofőrt a járőrök előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra, ahol a hatóság - még aznap meghozott - elsőfokú határozatában a szabálysértőt öt hónapra eltiltotta a járművezetéstől és 80 ezer forint pénzbírsággal sújtotta.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazza az azonnali intézkedés és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hét határsértőt fogtak el a rendőrök Battonya közelében

A hét külföldi közül ketten szomáliai, öten pedig iraki állampolgárnak mondták magukat. Személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök előállítják őket.