Nyolc ittas vezető a „rövid hétvégén”

2019. 08. 12., h - 10:49
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Két nap alatt nyolc esetben mutatott pozitív eredményt a szonda a gépjárművezetőknél Csongrád megyében.

Nyolc alkalommal intézkedtek ittas járművezetőkkel szemben a rendőrök a megyében 48 óra alatt. Szegeden és Szentesen három-három esetben, míg Hódmezővásárhelyen két alkalommal indult büntetőeljárás a sofőrök ellen. A megye útjain összesen 11 baleset történt szombaton és vasárnap, az esetek csaknem 60 százaléka anyagi káros volt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a figyelmet a biztonsági öv használatának fontosságára. A biztonsági öv életeket menthet, a légzsák is csak akkor nyújt megfelelő védelmet, ha a biztonsági öv be van kapcsolva. A gyermekek és a kismamák részére a „biztonsági öv elterelő” használatát javasoljuk.

A fentieken túl nagyon fontos a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás:

  • Aki nehezen viseli a kánikulai hőséget, az ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé!
  • Ha feltétlenül szükséges elindulni, akkor vezessen mindig kipihenten és gyakrabban álljon meg felfrissülni, valamint előre tervezze meg az útvonalát!
  • Fogyasszon kellő mennyiségű folyadékot és mindig legyen a gépkocsiban hűtött ásványvíz!
  • Legyen türelmes, vezessen kissé lassabban, tartson nagyobb követési távolságot!

„… hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök ötöt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, további tíz főt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.