Szabályszegő motoros Kisvárda térségében

2018. 07. 11., sze - 10:43
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök intézkedés alá vonták a járművezetőt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai sebességtúllépés elkövetése miatt szándékoztak intézkedés alá vonni egy motorkerékpárost Kisvárda külterületén 2018. július 7-én. A rendőrségi járműbe szerelt technikai rendszer rögzítette, hogy a motoros a megengedett sebességhatárt jelentős mértékben túllépte. A rendőrök a szolgálati gépkocsin megkülönböztető hang- és fényjelzés alkalmazásával megállásra szólították fel a járművezetőt, de ő ennek ellenére nagy sebességgel tovább közlekedett, miközben végrehajtott egy szabálytalan előzési manővert is. A rendőrök Nyírlövő belterületén vonták intézkedés alá a 24 éves kisvárdai járművezetőt és megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik a jármű vezetésére jogosító engedéllyel és azt is, hogy a motorkerékpáron engedély nélküli átalakításokat is végeztek. A rendőrök a járművezetőt előállították a Kisvárdai Rendőrkapitányságra és az általa elkövetett közlekedési szabályszegések miatt vele szemben szabálysértési eljárást indítottak. A sebességtúllépés elkövetése miatt részére közigazgatási bírságot szabtak.  

A rendőrség felhívja a motorkerékpárral közlekedők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében körültekintően vegyenek részt a közlekedésben és a közúti közlekedés szabályait mindig tartsák be! Közismert, hogy a haladási sebesség nem megfelelő megválasztása az egyik kiemelt baleseti ok, ezért fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tehervonaton bújtak meg

Bács Kiskun megyénél egy tehervonaton elbújva, jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra két illegális migráns.

 

Külterületeken ellenőriztek

A monori rendőrök által szervezett akcióhoz erdészek, mezőőrök is csatlakoztak, valamint a Készenléti Rendőrség helikoptere is támogatta a földi egységeket.

 

Elgázolták

A 12 éves fiú a tilos jelzés ellenére akart átkelni az úttesten.

 

Ittasan okozott balesetet

Forgalommal szemben hajtott be az egyirányú utcába egy elektromos kerékpáros Esztergomban.