Tartsuk be a sebességhatárokat!

2021. 10. 18., h - 13:23
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A szabályszegő sofőrök kiszűrése érdekében folyamatosak az ellenőrzések Veszprém megyében.

Az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai 2021. október 17-én 10 óra 48 perc és 16 óra 27 perc között a 8-as számú főúton, Városlőd térségében mindkét irányba sebesség-ellenőrzést tartottak a gyorshajtók kiszűrése érdekében. A fenti időszakban összesen 58 járművezető lépte túl a megengedett sebességhatárt, velük szemben a rendőrök közigazgatási eljárást indítottak. Közülük volt olyan sofőr is, aki a megengedett 90 km/h helyett 136 km/h-val közlekedett.

Hosszú évek óta a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. A rendőrség a sebességtúllépések és a közlekedési balesetek visszaszorítása érdekében rendszeres sebesség-ellenőrzést végez nem csak a nappali, hanem az éjszakai órákban is. A közlekedők a továbbiakban is számíthatnak rendszeres rendőri ellenőrzésekre.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a sebességhatárok be nem tartása balesetveszélyt hordoz magában. A gyorshajtó járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik.

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.