TISPOL eredmények Vas megyéből

2019. 03. 19., k - 15:09
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Az európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték munkatársaink.

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoportjának  2019. évi ellenőrzési terve alapján – az országos program részeként – Vas megye útjain is végrehajtották munkatársaink 2019. március 11. és március 17. között a Tispol Seatbelt elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzést. Az akció során fokozott figyelmet fordítottak a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére.

A rendőrök az ellenőrzött járművekben összesen száznegyvennégy alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, közülük százharminchat esetben a járművezető nem kapcsolta be a biztonsági övét. Az ellenőrzött motorosok a bukósisakot minden esetben használták és a gyermekbiztonsági rendszerek tekintetében sem találtak hiányosságot az akció során munkatársaink.

kép

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Áramszünet Röszkén

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.

 

Bűnös szövetség

A Siófoki Rendőrkapitányság munkatársai lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két gyöngyösi, egy atkári és egy mezőszentgyörgyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.

 

Ittasan volt részese a balesetnek

A Bonyhádi Rendőrkapitányságon befejezték az ittas járművezetés vétség elkövetése miatt egy 24 éves szekszárdi férfival szemben indított büntetőeljárást.

 

Eperfa alá bújt a szatír

Hiába bújt az eső elől eperfa alá az a fiatalkorú fiú, akit a miskolci rendőrök megalapozottan gyanúsítanak szeméremsértés vétség elkövetésével.

 

Áthajtott a tiloson és jött a vonat

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte abban az ügyben a vizsgálatot, amelyet egy sofőrrel szemben folytatott, aki a tilos jelzés ellenére áthajtott egy vasúti átjárón, megrongálva ezzel mindkét oldalon a sorompókat.

 

Ittasan vezetett

Bíróság elé állítást javasol az Oroszlányi Rendőrkapitányság az 50 éves férfival szemben.

 

Hívatlan vendég

A nagykőrösi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 37 éves helyi nőt.