Tolnában fókuszban a biztonsági öv használata

2020. 12. 01., k - 12:44
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A hétvégi, fokozott rendőri jelenléttel járó ellenőrzés tapasztalata az volt, hogy a közlekedők egy része még mindig nem használja a passzív biztonsági eszközöket.

Az egyenruhások az elmúlt időszakban – a rendőrautókba szerelt videókamerákkal, valamint a sebességellenőrző készülékekkel – számos jogsértést rögzítettek agresszív járművezetői magatartásokról, illetve balesetveszélyt jelentő relatív és abszolút mértékű sebességtúllépésekről, továbbá a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztásáról.

November utolsó hétvégéjén a további komoly sérüléssel és esetlegesen a tragédiával végződő balesetek megelőzése, valamint a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében a megye közlekedésrendészeti rendőrei a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv és a gyermekülés – használatára fókuszáltak.  Néhány óra alatt 24 olyan közlekedővel szemben intézkedtek, aki nem használta a biztonsági övét. Akadt olyan autós is, aki a megengedett sebességet lépte túl, és olyan is, aki a piros lámpán hajtott át. A rendőrök számos egyéb közlekedési szabályszegés miatt is intézkedtek.  

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kéri, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek, és tartsák be a közlekedési szabályokat, tegyék ezt azért,

 … hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kettős emberölés Kislángon

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.