Tragédiával is végződhettek volna

2020. 08. 11., k - 14:27
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Két kerékpáros sérült a Szolnokon történt balesetekben.

Két kerékpáros baleset is történt az elmúlt napon Szolnokon. Mindkét balesetben a kijelölt gyalogos-átkelőhely mellett haladó, az utat keresztező kerékpárúton körültekintés nélkül hajtottak át az úttesten a biciklisek. A Várkonyi téri körforgalomnál egy 35 éves nő, illetve a Tiszaliget lejárójánál lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelynél egy kiskorú fiú hagyta figyelmen kívül a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtáblát, és kihajtott az úttestre. Az asszonyt egy személygépkocsi, a fiút egy helyi járatos autóbusz ütötte el. Kizárólag a szerencsének köszönhető, hogy mindkét kerékpáros – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérülést szenvedett.

A gyalogosok és a kerékpárosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rendszeres ellenőrzésekkel, balesetmegelőzési akciókkal, láthatósági eszközök osztásával, és különböző projektekkel hívják fel a gyalogosok és kerékpárosok figyelmét a szabályos közlekedésre. A megelőzési szakemberek mindezt annak érdekében teszik, hogy csökkentsék a közúti balesetek számát és tudatosítsák a közlekedés résztvevőiben a felelősségteljes magatartást. Kérjük, hogy tartsák be a szabályokat, óvják maguk és mások testi épségét.

…hogy mindenki hazaérjen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alig egy másodpercen múlott

Ismét egy simontornyai vasúti átjáróban levő térfigyelő kamera rögzítette azt a jogsértést, mely kis híján tragédiával végződött.

 

26 telefont lopott másfél hét alatt – elfogták a rendőrök

Az V. kerületi rendőrök a feltételezett elkövető bőröndjében nagy mennyiségű pénzt, okmányokat, és mobiltelefonokat találtak; azokat a gyanú szerint korábban a marokkói származású férfi lopta el belvárosi szórakozóhelyek vendégeitől.