Vádemelést javasolnak a rendőrök

2020. 04. 10., p - 10:09
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti egyenruhások befejezték a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint ittasan okozott balesetet.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya nyomozást folytatott járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt egy 63 éves tiszakécskei lakossal szemben.

A férfi 2018. december 2-án 15 óra 28 perckor Tiszakécskén, a Szolnoki úton közlekedett a Damjanich utca felől a Vízhányó János utca irányába a saját tulajdonú személyautójával. A helyszíni szemle adatai alapján a Táncsics Mihály utca kereszteződéséhez érve – balra kanyarodása során – nem biztosított elsőbbséget a szemből érkező motorosnak, ezért összeütköztek. A baleset következtében a motorkerékpárt vezető 30 éves helyi férfi – az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint – súlyos sérülést szenvedett.

A rendőri intézkedés során a gépkocsivezetővel szemben felmerült az ittasság gyanúja, ezért őt vér-vizelet mintavétel céljából előállították. A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő az ittasságot igazolta.

Az egyenruhások gyanúsítottként hallgatták ki a sofőrt. Ügyében a nyomozást a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat a Kecskeméti Járási Ügyészségnek küldték meg vádemelési javaslattal.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.