Vádemelést javasolnak a rendőrök a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető férfival szemben

2020. 11. 12., cs - 08:46
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A monori kamionos a fényjelző berendezés tartószerkezetét kidöntötte, majd megállás nélkül továbbhajtott. A rendőrök a bűncselekmény napján azonosították az elkövetőt. A vele szemben indult eljárás vizsgálatát a napokban fejezték be Sárbogárdi Rendőrkapitányság munkatársai.

A 63-as számú főúton, Cece irányába közlekedett 2020. augusztus 6-án kora hajnalban vontatóból és hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel egy 32 éves monori férfi. Haladása során Sárbogárdon, a főút és a Budapest – Pécs vasútvonal kereszteződésében figyelmetlensége miatt letért a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára, majd a vasúti fényjelző berendezés tartószerkezetének ütközött, amit a sínek irányába megdöntött. A balesetet követően a sofőr nem állt meg, Cece irányába továbbhaladt, és a rendőrséget sem értesítette. A lakossági bejelentést követően a rendőrök azonnal széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, majd a beszerzett információk értékelése alapján néhány órán belül azonosították a feltételezett rongálót, akit közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt hallgattak ki. A gyanúsított beismerő vallomást tett, elmondta, hogy az érintett útszakaszt ismeri, azonban figyelmetlenül vezetett.

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a napokban az ügy vizsgálatát befejezte, és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek átadta.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a török embercsempész

A rendőrök az M6-os autópályán ellenőriztek egy német rendszámú autót, melyben négy illegális migráns és egy embercsempész utazott.

 

Ismerősétől lopott

Az oroszlányi rendőrök néhány órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.