Véget ért a fővárosi Speedmarathon

2019. 04. 04., cs - 17:01
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az akcióban több mint száz egyenruhás vett részt Budapesten.

A Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (TISPOL) Speedmarathon kezdeményezése az idén is népszerű volt a budapestiek körében.  A fővárosiaktól összesen 391 helyszínre érkezett javaslat, melyek közül 93-at legalább két ember, 39 helyszínt pedig legalább három ember jelölt meg. Ezeket a javaslatokat figyelembe véve a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai 58 helyszínen és egy útszakaszon végeztek sebességmérést.

Az akció 2019. április 3-án 6 órától 2019. április 4-én 6 óráig tartott; a traffipaxok 1130 esetben rögzítettek olyan járműveket, amelyek gyorsabban mentek a megengedettnél.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság köszöni a fővárosiak aktív részvételét a helyszínek kiválasztásában, valamint a sofőröknek az akció ideje alatt tanúsított pozitív hozzáállását.

A rendőrség kéri a Budapesten közlekedőket, hogy mindig tartsák be a közlekedési szabályokat, hiszen a gyorshajtás a közlekedési balesetek legfőbb kiváltó oka.

Az országos Speedmarathonnal kapcsolatos közlemény itt érhető el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök nyolc főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, hét fő bejutását pedig megakadályozták.