Veszprém megyei összesítő

2018. 04. 16., h - 12:12
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt hét baleseti eseményei számokban.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2018. április 9-én 0 órától 2018. április 15-én 24 óráig ötven közúti közlekedési baleset történt, melyek közül tizenhét személyi sérüléssel végződött.

A fenti időszakban tizenöt járművezetővel szemben büntetőeljárást, további hat személlyel szemben közigazgatási eljárást indítottak a Veszprém megyei rendőrök, mivel az igazoltatásuk során az alkoholteszteres vizsgálat pozitív értéket mutatott. A közúti baleseteknél két esetben merült fel az ittasság gyanúja.

A jó idő beköszöntével megnő a motoros forgalom a közutakon. Az eddigi tapasztalatok alapján a megye egyes útszakaszain az átlagosnál nagyobb számban fordulnak elő kétkerekű gépjárművek, illetve olyan balesetek, melyeknek motorkerékpárosok a részesei.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakat tanácsolja a közlekedőknek:

A motoros balesetek elkerülésére, megelőzésére minden közlekedőnek törekednie kell. Vezetéstechnikai szempontból nem szabad megfeledkezni arról, hogy tavasszal, több hónapos kihagyás állhat egy motoros mögött, ezért a szokásosnál körültekintőbben kell megtenni az első utat. Az autósoknak is figyelni kell ilyenkor, hogy adott esetben egy, vagy akár több motor is feltűnhet a visszapillantóban.

A láthatóság-észlelhetőség biztosításával, a kiszámíthatósággal, a megfelelő védőruházat viselésével és a KRESZ előírásainak betartásával sok baleset elkerülhető lenne. Fontos továbbá, hogy a motorkerékpárosok – néhány hónap kényszerpihenőt követően – ne csak magukat, hanem járműveiket is készítsék fel a közlekedésre, és ellenőrizzék azok műszaki állapotát.

balseti összesítő


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ököllel ütött

A rendőrök perceken belül kiértek a helyszínre és elfogták az elkövetőt.

 

Nem tudott elszámolni az oszlopokkal

Több, mint félszáz akácoszlopot vitt el az ásotthalmi erdészet területéről egy helybeli férfi. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Ruhatolvaj Szegeden

Egy szegedi bevásárlóközpont egyik üzletéből nadrágot vitt el egy makói fiatal. A gyanúsított ezután egy másik boltból is lopott, ekkor azonban tetten érték.

 

Török kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Baleset az M0-ás autóúton

Az M5-ös autópálya irányába tartó oldalon, a 26. kilométernél egy teherautó és egy személyautó ütközött össze.