Veszprém megyei összesítő

2018. 04. 16., h - 12:12
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt hét baleseti eseményei számokban.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2018. április 9-én 0 órától 2018. április 15-én 24 óráig ötven közúti közlekedési baleset történt, melyek közül tizenhét személyi sérüléssel végződött.

A fenti időszakban tizenöt járművezetővel szemben büntetőeljárást, további hat személlyel szemben közigazgatási eljárást indítottak a Veszprém megyei rendőrök, mivel az igazoltatásuk során az alkoholteszteres vizsgálat pozitív értéket mutatott. A közúti baleseteknél két esetben merült fel az ittasság gyanúja.

A jó idő beköszöntével megnő a motoros forgalom a közutakon. Az eddigi tapasztalatok alapján a megye egyes útszakaszain az átlagosnál nagyobb számban fordulnak elő kétkerekű gépjárművek, illetve olyan balesetek, melyeknek motorkerékpárosok a részesei.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakat tanácsolja a közlekedőknek:

A motoros balesetek elkerülésére, megelőzésére minden közlekedőnek törekednie kell. Vezetéstechnikai szempontból nem szabad megfeledkezni arról, hogy tavasszal, több hónapos kihagyás állhat egy motoros mögött, ezért a szokásosnál körültekintőbben kell megtenni az első utat. Az autósoknak is figyelni kell ilyenkor, hogy adott esetben egy, vagy akár több motor is feltűnhet a visszapillantóban.

A láthatóság-észlelhetőség biztosításával, a kiszámíthatósággal, a megfelelő védőruházat viselésével és a KRESZ előírásainak betartásával sok baleset elkerülhető lenne. Fontos továbbá, hogy a motorkerékpárosok – néhány hónap kényszerpihenőt követően – ne csak magukat, hanem járműveiket is készítsék fel a közlekedésre, és ellenőrizzék azok műszaki állapotát.

balseti összesítő


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mentővel ütközött

Vádemelést javasolnak a rendőrök azzal a debreceni sofőrrel szemben, aki nem adott elsőbbséget egy szirénázó mentőautónak.

 

Tetten érték a tolvajokat

Egy autóból és egy tárolóból lopott az a két férfi, akiket Bólyban értek tetten a rendőrök.

 

Szemfüles szomszédok

A szomszédok éberségének köszönhetően nem tudott lopni az esztergomi családi házból R. Csaba.

 

Lebukott

A bűncselekmény helyszínén hagyta élettársa lakcímkártyáját a 44 éves dömösi férfi.