A biztonsági öv, gyermekülés használatát is ellenőrizték

2019. 08. 08., cs - 13:25
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Rétsági Rendőrkapitányság rendőrei közúti ellenőrzés során elsősorban a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték.

A rendőrök Rétság és Nagyoroszi belterületén 37 járművezetőt igazoltattak és alkalmaztak velük szemben alkoholtesztert - amely minden esetben negatív eredményt mutatott - 2019. augusztus 7-én. A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt három személlyel szemben közigazgatási eljárás indítására került sor, valamint 14 fővel szemben egyéb közlekedési szabályok megsértése miatt helyszínbírságot szabtak ki, egy fővel szemben pedig szabálysértési feljelentést tettek a Rétsági Rendőrkapitányság beosztottai.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. Az ellenőrzés céljával egyezően a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának további növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök ötöt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, további tíz főt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.