A budapesti rendőrök mindent megtesznek, hogy a fővárosiak és a fővárosba látogatók méltón emlékezhessenek

2021. 10. 27., sze - 18:32
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Bűn- és baleset-megelőzési tanácsok a temetőbe látogatóknak, forgalmi rendváltozások Budapesten mindenszentek és halottak napján.

A következő napokban sokan látogatnak ki a fővárosi temetőkbe, sírkertekbe, hogy megemlékezzenek szeretteikre. A Budapesti Rendőr-főkapitányság - a korábbi évekhez hasonlóan – a bűn- és baleset-megelőzés érdekében idén is kiemelt rendőri jelenlétet biztosít a fővárosi temetők és sírkertek környékén, valamint a megnövekedett forgalomra tekintettel forgalomkorlátozásokat is elrendel.

Azért hogy épségben hazaérjen, figyeljen a következőkre:

A késő őszi időszakban az időjárással együtt megváltoznak a látási- és útviszonyok. Korábban sötétedik, és ködfoltok is előfordulhatnak. Kérjük, vezessen körültekintően és legyen tekintettel a temetők és sírkertek környékén, illetve az odavezető utakon a megnövekedett forgalomra is.

A sebesség megválasztásánál kérjük, vegye figyelembe az út- és látási viszonyokat, soha ne rutinból vezessen.

Az előttünk álló hosszú hétvégén a temetők, sírkertek környékén nagyobb gyalogos forgalomra kell számítani, ezért kellő óvatossággal közelítse meg a zebrákat, az útkereszteződéseket, valamint a buszmegállókat.

A gyalogosokat arra kérjük, hogy lehetőség szerint a kijelölt gyalogátkelőhelyeket használják! Abban az esetben, ha az úttesten kelnek át, mindig győződjenek meg arról, hogy a túloldalra jutás biztonságos!

Amennyiben a sírkertet kerékpárral közelíti meg, legyen látható!!! Viseljen fényvisszaverő ruhát, vagy kiegészítőt. Törekedjen arra, hogy lehetőség szerint még nappali látási körülmények között érjen haza.

Mielőtt útnak indul, tájékozódjon az esetleges lezárásokról, a megemlékezés idején életbe lépő forgalmirend-változásokról, amelyet az alábbi linken érhet el: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/utinfo/forgalmirend-valtozasok/mindenszentek-unnepehez-es-halottak-napjahoz

 

Azért, hogy ne legyen áldozat, fogadja meg tanácsainkat:

Kérjük, hogy a temető előtt ne hagyja lezáratlanul autóját, kerékpárját, az autóban látható helyen ne hagyjon értéket!

Amikor leparkol – amennyiben lehetősége van rá – válasszon kivilágított, őrzött parkolót.

A síroknál ne hagyja őrizetlenül táskáját, azt mindig tartsa magánál.  

Amennyiben a temetőbe tömegközlekedéssel érkezik, úgy értékeit lehetőleg kabátja belső zsebében tartsa és csak a szükséges mennyiségű pénzt vigyen magával.

A bankkártyáját és a hozzá tartozó PIN kódot minden esetben külön helyen tárolja!

Ha mégis megtörténik a baj…

Amennyiben a fenti tanácsok ellenére mégis bűncselekmény áldozatává válik, illetve balesetet szenved, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívó számon.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás Alsózsolcán

A rendőrök egy órán belül elfogták azt a férfit, aki megütött egy fiatalembert, majd elvette a földre került sértett telefonját Alsózsolcán.

 

Eltiltották mégis vezetett

Eltiltás hatálya alatt vezetett az a 38 éves sofőr, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt el egy férfit Tatán.