Életet mentettek a rendőrök, a polgárőrök és a katonák Röszkén

2020. 11. 26., cs - 10:25
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Idős férfi eltűnését jelentették hozzátartozói a rendőrségi segélyhívó számon, szerdán. A röszkei férfi keresését a rendőrök, polgárőrök és katonák közös erővel kezdték meg, majd a bejelentéstől számított fél órán belül megtalálták.

A rendőrségre 2020. november 25-én valamivel 19 óra előtt érkezett bejelentés arról, hogy a nap során az egyedül élő férfi elhagyta otthonát és azóta nem tudják, hogy hol van. Családja ezért segítséget kért.
A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja haladéktalanul a helyszínre irányította a Szegedi Rendőrkapitányság rendőreit. Az egyenruhások az adatgyűjtés során megállapították, hogy a férfi vélhetőleg gyalogosan, Röszkéről Domaszék irányába távozhatott tanyájából, így megkezdték a terület átvizsgálását. A rossz látási viszonyok között -szinte éjszakai sötétben- megkezdett kutatásban részt vettek a Magyar Honvédség rendőrséggel közös szolgálatot ellátó katonái, illetve a röszkei, a mórahalmi, a domaszéki és az újszegedi polgárőrök is.
A férfi házától indult kutatás során, egy csaknem egy kilométerre lévő nádasban, 19 óra 30 perc körül megtalálták az idős embert, aki csaknem kihűlt. A rendőrök a mentők kiérkezéséig melegítő fóliába és takarókba burkolták az idős embert, akit a mentők végül kórházba szállítottak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrök keresik a headset tolvajt

A miskolci rendőrök a lakosság segítségét kérik egy férfi azonosításához, aki az egyik telefonszaküzletből ellopott egy Huawei típusú fülhallgatót.

 

Rabolt, néhány perc alatt elfogták a rendőrök

Orosházán, egy üzletből akart elvinni kozmetikai termékeket, hajvágógépet egy férfi. A biztonsági őr megpróbálta feltartóztatni őt, dulakodtak, ennek ellenére sikerült elmenekülnie a helyszínről. A rendőrök néhány perc alatt elfogták és őrizetbe vették a rablással gyanúsítható férfit.