Kerékpáros járőrszolgálat Hajdúböszörményben

2017. 08. 09., sze - 15:52
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A hajdúböszörményi rendőrök a turisztikai idény alatt két keréken is járőröznek a városban.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság munkatársai kerékpáros járőrszolgálatuk során az általános közrendvédelmi tevékenység mellett kapcsolatot tartanak a település lakosaival, az önkormányzat képviselővel. Az ő véleményüket, illetve tapasztalataikat figyelembe véve aktualizálják a járőrkörzeteket, valamint a járőr-útirányterveket.

A rendőrök fő célja az állampolgárok sérelmére elkövetett szabálysértések, bűncselekmények megelőzése, megakadályozása, a járőrútirányokban meghatározott területek átfogó ellenőrzése.

A korábbi évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a lakosság a kerékpáros járőrök megjelenését örömmel fogadja, a demonstratív rendőri jelenlét hozzájárult Hajdúböszörményben a bűncselekmények visszaszorulásához, ezáltal a lakosság szubjektív biztonságérzetének növekedéséhez. A turisztikai idényben a rendőrök fokozottan ellenőrzik a strandot, a campinget és a turisztikailag frekventált helyeket.

.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Besétáltak a metróalagútba

A budapesti nyomozók bíróság elé állítási javaslattal zárták annak a két fiatal férfinak és 16 éves társuknak az ügyét, akik bementek az alagútba és ezzel megzavarták a metró működését.

 

Lezárt akta: balesetet okozott, majd elhajtott

A győri rendőrök vádemelési javaslattal zárták le a nyomozást egy 45 éves tatabányai férfival szemben, aki közlekedési balesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

 

Rendőrkézen

A rendőrség előterjesztést tesz a büki férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.