Lovas járőrök Várpalotán

2018. 09. 14., p - 08:41
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Készenléti Rendőrség és a Balatonkenesei Rendőrőrs lovas járőrei együtt teljesítettek szolgálatot a Várpalotai Rendőrkapitányság illetékességi területén.

A Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályától Vasas Ádám rendőr őrmester Volga nevű lovával, és a Balatonkenesei Rendőrőrs állományából Budai Tibor rendőr főtörzszászlós körzeti megbízott, szintén a Készenléti Rendőrség állományához tartozó Reménnyel látott el szolgálatot 2018. szeptember 12-én a Várvölgyben és a Baglyas szőlőhegyen.

A szüreti időszakban a lovas járőrök a közbiztonság fenntartása érdekében a gépkocsival nehezen megközelíthető területeket ellenőrizték az állampolgárok pozitív fogadtatása mellett. Az ellenőrzés során fokozott figyelmet szenteltek a turista útvonalakon kialakított pihenők állapotának ellenőrzésére, a garázda, motiválatlan rongálás, valamint az illegális hulladéklerakás és környezetszennyezés megelőzésére.

A megerősítő lovas szolgálattal a rendőrök a közterületi szabálysértések, bűncselekmények elkövetésének megelőzését célozták, valamint a lakosság szubjektív közbiztonságérzetét igyekezték növelni.

lovas járőrszolgálat

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lóháton is vigyáznak a biztonságra

A Balatonkenesei Rendőrőrs lovas körzeti megbízottja és egy gyulafirátóti lovas polgárőr együtt teljesítettek szolgálatot Balatonfüreden.

 

Buszsofőrt ütött meg

Az erzsébetvárosi járőrök hét perc alatt, a helyszínen elfogták azt az ukrán férfit, aki bántalmazott egy buszvezetőt, mert nem engedte felszállni a járatra.

 

Az ülések alá bújt

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Három körözött autó a hétvégén

A hétvégén a rendőrök több mint 20 millió forint értékben foglaltak le körözött gépjárműveket a Csongrád megyei határátkelőhelyeken.

 

Vasvillával ütött

A salgótarjáni rendőrök rövid időn belül gyanúsítottként kihallgattak egy 46 éves nőt, aki otthonában támadt haragosára. 

 

Szabálytalanul vontatott

Egy férfi balesetveszélyesen rögzített, túlsúlyos rakománnyal közlekedett az M1-es autópályán.