Lovas járőrök Várpalotán

2018. 09. 14., p - 08:41
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Készenléti Rendőrség és a Balatonkenesei Rendőrőrs lovas járőrei együtt teljesítettek szolgálatot a Várpalotai Rendőrkapitányság illetékességi területén.

A Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályától Vasas Ádám rendőr őrmester Volga nevű lovával, és a Balatonkenesei Rendőrőrs állományából Budai Tibor rendőr főtörzszászlós körzeti megbízott, szintén a Készenléti Rendőrség állományához tartozó Reménnyel látott el szolgálatot 2018. szeptember 12-én a Várvölgyben és a Baglyas szőlőhegyen.

A szüreti időszakban a lovas járőrök a közbiztonság fenntartása érdekében a gépkocsival nehezen megközelíthető területeket ellenőrizték az állampolgárok pozitív fogadtatása mellett. Az ellenőrzés során fokozott figyelmet szenteltek a turista útvonalakon kialakított pihenők állapotának ellenőrzésére, a garázda, motiválatlan rongálás, valamint az illegális hulladéklerakás és környezetszennyezés megelőzésére.

A megerősítő lovas szolgálattal a rendőrök a közterületi szabálysértések, bűncselekmények elkövetésének megelőzését célozták, valamint a lakosság szubjektív közbiztonságérzetét igyekezték növelni.

lovas járőrszolgálat

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Motorozzunk felelősséggel

A tavaszias időjárás beköszöntével egyre többen veszik elő a motorkerékpárokat. Már az első hétvégén történt sérüléses baleset Tolnában.