Police Medic képzés Veszprém megyében

2019. 02. 19., k - 10:18
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az életmentő képzettség kiemelt jelentőséggel bír olyan helyzetekben, amikor a helyszínen a rendőr az első segítségnyújtó.

A Veszprém megyei rendőrök Police Medic képzése, más néven az intézkedéstaktikába épített sérültellátás ismereteinek elsajátítása folyamatosan zajlik, a soron következő oktatásra 2019. február 18-án került sor a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Színháztermében.

A tanfolyamon a rendőrök olyan ismereteket szereztek, amelyekkel a munkavégzésük során legnagyobb valószínűséggel előforduló, az életet közvetlenül fenyegető egészségi állapotot tudják kezelni. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. február 2-án a reggeli órákban szolgálatuk teljesítése közben a Police Medic képzésen elsajátított ismereteik alkalmazásával az egyik veszprémi buszmegállóban magatehetetlenül fekvő idős asszony életét mentették meg. A rendőrök a szakszerű segítség kiérkezéséig szabad légutakat biztosítottak a nőnek, figyelték pulzusát, majd mellkasi kompresszió végeztek rajta alkalmazását.

A képzés során a résztvevők az előadóktól anatómiai, kommunikációs és gyakorlati ismeretekre is szert tettek. A tanfolyam célja tehát a rendőri állomány felkészítése az életveszély felismerésére és elhárítására intézkedési körülmények között.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.