Szüleit kereste

2018. 12. 31., h - 00:22
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Egy eltévedt amerikai kisfiúnak segített a Készenléti Rendőrség munkatársa.

A Belügyminisztérium objektumőreként teljesített szolgálatot a Készenléti Rendőrség munkatársa 2018. december 30-án, miközben 17 óra körül egy 10-12 év körüli fiúra lett figyelmes a Széchenyi téren, aki a járda szélén állt és a forgalmat figyelte. A törzszászlós odalépett a fiúhoz, hogy megkérdezze, hogy segíthet-e.

A fiú angolul beszélt és elmondta, hogy 11 éves és Amerikából érkezett a szüleivel, azt azonban nem tudta megmondani, hogy melyik szállodában laknak. A szállásáról csak annyit tudott elmondani, hogy egy kávézó mellett van, és az ablakából látszik egy jégpálya a karácsonyi vásárban, egy templom mellett. A rendőr körbejárta a fiúval a Bazilikánál, a karácsonyi vásár mellett található hoteleket, hátha felismeri a szállását. Miután egyik szállodát sem találta ismerősnek, visszamentek a Belügyminisztérium épületébe. Időközben az V. kerületi Rendőrkapitányságon jelentkezett a kisfiú édesapja, így 19 órakor már együtt hagyták el az épületet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hétvégi forgalom a Csongrád megyei átkelőkön

Több mint 302 ezer utazó használta a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik csaknem 95 ezer járművel lépték át az országhatárt. A várakozási idő Röszkén elérte a három órát, máshol jellemzően egy órás sor volt.

 

Buszsofőrt ütött meg

Az erzsébetvárosi járőrök hét perc alatt, a helyszínen elfogták azt az ukrán férfit, aki bántalmazott egy buszvezetőt, mert nem engedte felszállni a járatra.

 

Az ülések alá bújt

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Három körözött autó a hétvégén

A hétvégén a rendőrök több mint 20 millió forint értékben foglaltak le körözött gépjárműveket a Csongrád megyei határátkelőhelyeken.

 

Vasvillával ütött

A salgótarjáni rendőrök rövid időn belül gyanúsítottként kihallgattak egy 46 éves nőt, aki otthonában támadt haragosára. 

 

Szabálytalanul vontatott

Egy férfi balesetveszélyesen rögzített, túlsúlyos rakománnyal közlekedett az M1-es autópályán.