Szüleit kereste

2018. 12. 31., h - 00:22
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Egy eltévedt amerikai kisfiúnak segített a Készenléti Rendőrség munkatársa.

A Belügyminisztérium objektumőreként teljesített szolgálatot a Készenléti Rendőrség munkatársa 2018. december 30-án, miközben 17 óra körül egy 10-12 év körüli fiúra lett figyelmes a Széchenyi téren, aki a járda szélén állt és a forgalmat figyelte. A törzszászlós odalépett a fiúhoz, hogy megkérdezze, hogy segíthet-e.

A fiú angolul beszélt és elmondta, hogy 11 éves és Amerikából érkezett a szüleivel, azt azonban nem tudta megmondani, hogy melyik szállodában laknak. A szállásáról csak annyit tudott elmondani, hogy egy kávézó mellett van, és az ablakából látszik egy jégpálya a karácsonyi vásárban, egy templom mellett. A rendőr körbejárta a fiúval a Bazilikánál, a karácsonyi vásár mellett található hoteleket, hátha felismeri a szállását. Miután egyik szállodát sem találta ismerősnek, visszamentek a Belügyminisztérium épületébe. Időközben az V. kerületi Rendőrkapitányságon jelentkezett a kisfiú édesapja, így 19 órakor már együtt hagyták el az épületet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fel akarta gyújtani

Korábbi sérelmét akarta a nő megtorolni úgy, hogy dulakodás közben benzinnel locsolt le több embert. Meggyújtani azonban már nem tudta.

 

Szívtájékon szúrta

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói vádemelést javasolnak azzal a 48 éves nővel szemben, aki a gyanú szerint életveszélyes sérülést okozott élettársának.