A rendőri hivatást népszerűsítették

2019. 11. 21., cs - 14:57
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A pápai középiskolások a rendőri szakmával ismerkedhettek meg.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai egy helyi középiskolában tartottak előadást a rendőri hivatás iránt érdeklődő fiataloknak 2019. november 21-én délelőtt. A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma végzős diákjainak először Szabó Péter rendőr főhadnagy, megelőzési előadó adott tájékoztatást a rendészeti képzésekről és a jelentkezés feltételeiről, melynek során kitért a személyi, egészségügyi, pszichikai és fizikai követelményekre is. Ezt követően Molnár László rendőr őrmester, körzeti megbízott mutatta be hivatásos pályafutását a rendészeti tanulmányaitól kezdve a körzeti megbízottá válásáig, melyben megosztotta a diákokkal a képzéssel kapcsolatos tapasztalatait is.

A jelentkezésről és annak feltételeiről további tájékoztatást kaphatnak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatán, valamennyi rendőrkapitányságon és rendőrőrsön, valamint a rendőrség honlapján.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közúti veszélyeztetés szemtanúit keresik a bonyhádi rendőrök

Egy budapesti nő a 6-os számú főúton Pécsvárad és Bonyhád között 2020. május 17-én reggel hat óra körül – vélhetően drog hatása alatt – folyamatosan másokat veszélyeztetve közlekedett. Várjuk azok jelentkezését, akik a fenti időszakban közlekedésük során találkoztak a videófelvételen látható Audival!

 

Embercsempészés Röszkén

Embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás egy magyar férfi ellen, aki egy koszovói állampolgárt próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.