A sárvári rendőrök mentették ki a Rábából az asszonyt

2016. 08. 07., v - 19:14
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy helyi nőt sodort el a folyó Sárvárnál.

Egy, a Rába folyó sárvári szakaszán sodródó személyről érkezett bejelentés a központi segélyhívó telefonszámra 2016. augusztus 7-én délután. A Sárvári Rendőrkapitányság munkatársai azonnal a bejelentés helyszínére indultak és néhány másodperces várakozást követően megpillantották a folyó közepén sodródó nőt.

Papp Csaba r. törzszászlós, a Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka az esőzésektől megáradt, így az átlagosnál magasabb vízállás és az erős sodrás ellenére a folyóba ugrott és a sodrással szembe úszva megragadta az időnként már a vízben alámerülő nőt. Kollégánk átkarolta az asszonyt és mintegy 150 méteres sodródást követően egy folyóba dőlt fába sikerült megkapaszkodnia. Közel húsz percig tartotta az asszonyt a parancsnok, mire Ihász Zsolt r. törzsőrmester és Szabó Dániel r. törzsőrmester, valamint a katasztrófavédelem munkatársai rájuk találtak és közös erővel kihúzták őket a vízből.

A mentőszolgálat munkatársai már a parton várták az asszonyt és kollégánkat, aki mindössze egy kis hámsérüléssel megúszta a délutáni kalandot. A 62 éves sárvári nőt pedig kórházba szállították.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tábor a bűn ellen

Első ránézésre vízparti nyári tábor. Alaposabb vizsgálat után kiderül, a rendőrség társadalomban betöltött szerepének átfogó, gyakorlati közvetítése tizenéveseknek.

 

Kutyák és lovak a nyílt napon

Gyerekzsivajtól és kutyaugatástól volt hangos május 28–29-én a nyílt nap Dunakeszin, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ telephelyén.

 

Forgalmas Paks

Paks az 50 ezer lakost számláló járás központja.

 

Szépkorúak az utakon

A Pest megyei zsaruk ezúttal a korosabb, aktív sofőrökkel vették végig elméleti és gyakorlati programon életkor és járművezetés összefüggéseit, ezzel is rámutatva a bizton­ságos közlekedés egyik kívánalmára: az önismeret fontosságára.