Adyligeti nyílt nap

2018. 01. 12., p - 11:22
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Szakmai bemutatók és tájékoztatók várták az érdeklődőket Remeteszőlősön.

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnázium 2018. január 11-én újabb tanintézeti nyílt napot szervezett. Az érdeklődők bepillantást nyerhettek az intézmény mindennapjaiba, részletes információkat kaphattak az intézményekben zajló oktatásról, a felvételi eljárás sajátosságairól, a rendőrség feladatairól és a hivatásos életpályáról.

A délelőtt folyamán a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség, valamint a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársai tartottak tájékoztatót és gyakorlati bemutatót a rendőri hivatás iránt érdeklődő fiatalok számára.

Először a Készenléti Rendőrség lovas és kutyás szolgálati osztálya mutatkozott be, ezt követően pedig az alakulótéren intézkedéstaktikai bemutató következett, majd a program csapatszolgálati tömegkezelési bemutatóval folytatódott. A résztvevők a nyílt nap során megismerkedhettek az erőnléti vizsga követelményeivel, részt vehettek fegyverzettechnikai bemutatón, megtekinthették a tantermeket és a tanulói szállást is.

A program délután a felvételi eljárás követelményrendszerének ismertetésével zárult.

A Szegedi Rendészeti Szakgimnázium munkatársai 2018. január 19-én 9 órától várják a pályaválasztás előtt álló fiatalokat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy nap alatt két drogdíler

A józsefvárosi rendőrök a nő és a férfi autójában, valamint lakásaikban is kábítószergyanús-anyagot találtak.

 

Páncélszekrényt loptak

A budaörsi rendőrök egy tavasszal történt betörés feltételezett elkövetőit fogták el a napokban.

 

Egy órára csökkent a várakozási idő Röszkén

Több mint 342 ezer utazó használta a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik mintegy 106 ezer járművel lépték át az országhatárt. A várakozási idő Röszkén kilépő irányban meghaladta a négy órát is, ami hétfő reggelre egy órára csökkent.

 

Átszerelte a rendszámot

Pogány közelében igazoltatták a rendőrök azt a férfit, aki jogosulatlanul szerelt fel autójára egy próbarendszámot.