Aláírták az együttműködési megállapodást

2019. 08. 07., sze - 09:22
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a megyében működő tankerületi központokkal kötött együttműködési megállapodást.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a 2019/2020. tanévben a Tatabányai és az Esztergomi Tankerületi Központokkal közösen elindítja a Komárom-Esztergom Megye oktatási intézményeiben tanuló általános és középiskolás gyermekek részére kidolgozott, az éves oktatási tervbe beépített közlekedésbiztonsági és baleset-megelőzési programját.  

A biztonságos közlekedésre nevelést célzó intézkedések megvalósítása érdekében a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság létrehozott egy tantervet, melyben évfolyamokra bontva elméleti és gyakorlati közlekedési ismereteket épít fel és ad át az önkéntesen csatlakozó 44 intézménynek.

A tervek szerint a program a gyermekek közlekedési ismereteinek elmélyítésén, valamint készségszintű alkalmazásán túl hozzájárul egy kedvezőbb közlekedési morál kialakításához.

A megállapodás szerint az oktatási intézményekben egy-egy tanórában az előzetesen kiválasztott pedagógus közlekedésbiztonsági és baleset-megelőzési témában, a tematika szerint tart majd előadást.

1

2


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök ötöt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, további tíz főt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.